Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΑΣΤΡΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ


ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΤΩΝ ΙΧΘΥΩΝ

Είναι ρομαντικοί και ονειροπόλοι. Είναι ευαίσθητοι, τρυφεροί και καλοσυνάτοι. Προσαρμόζονται εύκολα με τους άλλους, και αυτό τους καθιστά αναποφάσιστους. Έχουν έμφυτη την αίσθηση της αρμονίας, αλλά η δεκτική φύση τους συχνά τους δυσκολεύει στο να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Λατρεύουν τη θάλασσα και οτιδήποτε προέρχεται από τα σπλάχνα της. Στο βασικό ερώτημα για το πιάτο τους η πρόθεση ψήφου για κρέας ή ψάρι δεν έδωσε ξεκάθαρο αποτέλεσμα, γι’ αυτό αποφασίσαμε με την παράσταση νίκης. Σήμερα τρώμε ψάρι!

ΞΙΦΙΑΣ ΜΕ ΚΡΟΚΟ (Συνταγή από τη Θεσσαλονίκη)
 

Υλικά για 4 άτομα

-Ένα κιλό ξιφίας καθαρισμένος και κομμένος σε φέτες.
-Δύο λεμόνια.
-Ένα φλιτζάνι λευκό κρασί.
-Μισό φλιτζάνι φρέσκο βούτυρο.
-Ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
-Ένα μάτσο μάραθο ψιλοκομμένο.
-Ένα φλιτζάνι κρέμα γάλακτος.
-30 γραμμάρια κρόκο (σαφράν).
-Ένα φύλλο δάφνης
-Κόκκους από πράσινο, κόκκινο, άσπρο πιπέρι.

Καθαρίζετε τον ξιφία από το δέρμα του, τον αλατοπιπερώνετε και τον τοποθετείτε σε ένα ταψάκι που έχετε αλείψει με βούτυρο.

-Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον μάραθο, τον κρόκο, το κρασί και τον χυμό των λεμονιών.
-Σκεπάζετε το ταψί με βρεγμένη λαδόκολλα και το τοποθετείτε σε προθερμασμένο δυνατό φούρνο (220 βαθμών) για 8 λεπτά.
-Παίρνετε το ζωμό και τον βράζετε σε ένα μικρό κατσαρολάκι για λίγα λεπτά, μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε μέχρις ότου δέσει η σάλτσα.
-Σερβίρετε τον ξιφία σε μεγάλο πιάτο, γαρνιρισμένο με λαχανικά ατμού και τη σάλτσα κρόκου.

  




ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΙΧΘΥΕΣ

Ευαίσθητο και τρυφερό, γλυκομίλητο και καλοσυνάτο, το παιδί Ιχθύες κερδίζει με την πρώτη ματιά τους ανθρώπους που το περιβάλουν. Διαθέτει από τη φύση του το μυστικό εκείνο χάρισμα που «μαγεύει» τους άλλους για να του κάνουν τα χατίρια!



Μπορεί σαν μωρό να κλάψει από οποιαδήποτε άλλη αιτία, σίγουρα όμως δεν θα γκρινιάξει όταν έρθει η ώρα του μπάνιου. Αντίθετα, ενθουσιάζεται με το άγγιγμα του νερού, πλατσουρίζει και χαμογελάει όταν βρίσκεται σε επαφή με το στοιχείο που χαρακτηρίζει τον αστερισμό του. Πρόκειται για ένα ήρεμο παιδάκι που θα εκφράσει αρκετά γρήγορα τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες, τραγουδώντας ή μουρμουρίζοντας ένα σκοπό προτού ακόμα μιλήσει, παίζοντας με τα χρώματα, χορεύοντας προτού ακόμα περπατήσει! Η βαθιά ευαισθησία του και η έντονη συναισθηματικότητά του εκφράζονται όμως με ένα γοερό κλάμα όταν οι γονείς του το τιμωρήσουν για μια ζημιά ή απλά το μαλώσουν για μια αταξία του. Σαν μαθητής θα διαπρέψει με την πλούσια φαντασία του, με την έμπνευση και την προσαρμοστικότητα που τον διακρίνουν. Πρόκειται για έναν ρομαντικό ιδεαλιστή, για ένα φυγά της πραγματικότητας, για έναν εμπνευσμένο αλτρουιστή. Η ευπροσάρμοστη φύση του τον βοηθά να επιλέξει με ευχέρεια το επάγγελμα που θα ακολουθήσει, το οποίο συχνά εμπεριέχει έντονο το καλλιτεχνικό στοιχείο. Μουσικός, ζωγράφος, συγγραφέας, τραγουδιστής, ηθοποιός, επιχειρηματίας, θα διαπρέψει σε οτιδήποτε επιλέξει. Αν και ακούγεται περίεργο, το ζώδιο έχει «αναδείξει» μια τεράστια κάστα ατόμων από τον επιχειρηματικό, τον καλλιτεχνικό τον αθλητικό, μέχρι τον πνευματικό κόσμο! Στον αστερισμό των Ιχθύων ανήκουν ο Αϊνστάιν, η Ελίζαμπεθ Ταίηλορ, ο Σοπέν, ο Μιχαήλ Άγγελος, ο Νίκυ Λάουντα αλλά και ο Ροκφέλλερ!
Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΙΧΘΥΩΝ

Η χρονιά που ξεκινά με τα γενέθλιά σας, βρίσκει ήδη τον ευεργέτη πλανήτη Δία στον αρμονικό Ταύρο και αυτή είναι η πρώτη θετική ένδειξη. Τα προηγούμενα χρόνια πήρατε αρκετά μαθήματα, αντιμετωπίσατε ταλαιπωρίες και αναποδιές και καλώς φτάσατε εδώ που είστε. Πλέον ο «δικός σας» Ποσειδώνας στο ζώδιό σας θα ρίξει τα φώτα των προβολέων επάνω σας. Οι επιτυχίες που σας περιμένουν είναι πολλές καθώς η τύχη θα είναι με το μέρος σας και κάθε σας προσπάθεια θα βρίσκει το στόχο της. Εξάλλου και ο Πλούτωνας έχει εγκατασταθεί σε έναν ευνοϊκό τομέα του ωροσκοπίου σας, από όπου κατευθύνει την προσοχή σας στο μέλλον και σας ωθεί να «θυμηθείτε» τα όνειρα που είχατε αφήσει στην άκρη και να αρχίσετε σιγά -σιγά να τα υλοποιείτε.