Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΑΣΤΡΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ

ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ
Η παραδοσιακή αστρολογία έχει κατατάξει τον Υδροχόο σαν το κατ’ εξοχήν ζώδιο της οικολογίας και της ευαισθησίας σε θέματα που σχετίζονται με τη σωτηρία του πλανήτη. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι όλοι οι Υδροχόοι είναι χορτοφάγοι ή ορκισμένοι vegetarians. Εμείς πάντως σεβόμενοι τις «αρχές» των κλασσικών εκπροσώπων του αστερισμού, θα προτείνουμε ένα γλυκό που εκτός των άλλων ταιριάζει  με την γιορτή των ερωτευμένων και τις απόκριες!


ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΤΑΙΦΙ  Συνταγή από την Ήπειρο



Υλικά για οκτώ άτομα

2 πακέτα φύλλο καταίφι

2 φλιτζάνια ζάχαρη

2 φλιτζάνια γάλα

2 κρόκους αυγών

5 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ

3 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα καβουρδισμένα.

1 φακελάκι βανίλια

200 γραμμάρια σαντιγί

3 κουταλιές της σούπας κουμ-κουάτ

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μοιράζετε το καταίφι σε μικρά στρογγυλά βουτυρωμένα ταψάκια και το ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει. Φτιάχνετε το σιρόπι με 1 φλιτζάνι ζάχαρη και ½ φλιτζάνι νερό και περιχύνετε τα φύλλα του καταιφιού.

Για την κρέμα
Διαλύετε το κορν φλάουρ μέσα σε ½ φλιτζάνι γάλα. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού, Χτυπάτε τα κροκάδια σιγά-σιγά μέσα στο βραστό γάλα και προσθέτετε το κορν φλάουρ με τη βανίλια. Αφήστε την κρέμα να δέσει.

Βάζετε σε στρώσεις το καταίφι και την κρέμα εναλλάξ. Γαρνίρετε με την σαντιγί χτυπημένη, τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και κουμ-κουάτ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου