Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012

ΑΣΤΡΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ


ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΤΩΝ ΙΧΘΥΩΝ

Είναι ρομαντικοί και ονειροπόλοι. Είναι ευαίσθητοι, τρυφεροί και καλοσυνάτοι. Προσαρμόζονται εύκολα με τους άλλους, και αυτό τους καθιστά αναποφάσιστους. Έχουν έμφυτη την αίσθηση της αρμονίας, αλλά η δεκτική φύση τους συχνά τους δυσκολεύει στο να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Λατρεύουν τη θάλασσα και οτιδήποτε προέρχεται από τα σπλάχνα της. Στο βασικό ερώτημα για το πιάτο τους η πρόθεση ψήφου για κρέας ή ψάρι δεν έδωσε ξεκάθαρο αποτέλεσμα, γι’ αυτό αποφασίσαμε με την παράσταση νίκης. Σήμερα τρώμε ψάρι!

ΞΙΦΙΑΣ ΜΕ ΚΡΟΚΟ (Συνταγή από τη Θεσσαλονίκη)
 

Υλικά για 4 άτομα

-Ένα κιλό ξιφίας καθαρισμένος και κομμένος σε φέτες.
-Δύο λεμόνια.
-Ένα φλιτζάνι λευκό κρασί.
-Μισό φλιτζάνι φρέσκο βούτυρο.
-Ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
-Ένα μάτσο μάραθο ψιλοκομμένο.
-Ένα φλιτζάνι κρέμα γάλακτος.
-30 γραμμάρια κρόκο (σαφράν).
-Ένα φύλλο δάφνης
-Κόκκους από πράσινο, κόκκινο, άσπρο πιπέρι.

Καθαρίζετε τον ξιφία από το δέρμα του, τον αλατοπιπερώνετε και τον τοποθετείτε σε ένα ταψάκι που έχετε αλείψει με βούτυρο.

-Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον μάραθο, τον κρόκο, το κρασί και τον χυμό των λεμονιών.
-Σκεπάζετε το ταψί με βρεγμένη λαδόκολλα και το τοποθετείτε σε προθερμασμένο δυνατό φούρνο (220 βαθμών) για 8 λεπτά.
-Παίρνετε το ζωμό και τον βράζετε σε ένα μικρό κατσαρολάκι για λίγα λεπτά, μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε μέχρις ότου δέσει η σάλτσα.
-Σερβίρετε τον ξιφία σε μεγάλο πιάτο, γαρνιρισμένο με λαχανικά ατμού και τη σάλτσα κρόκου.

  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου