Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΑΣΤΡΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ-ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΤΟΥ ΤΟΞΟΤΗ

Συνταγή από την Κρήτη
"Το κυνήγι" του Ρούμπενς

Ο Τοξότης είναι το κατ’ εξοχήν ζώδιο του αθλητισμού, του fitness και των ταξιδιών. Κανονικά λοιπόν θα έπρεπε να είναι προσεκτικός με τη δίαιτά του, συχνά όμως συμβαίνει το αντίθετο. Ευτυχώς, πρόκειται για ένα πλάσμα αεικίνητο που  γρήγορα «καίει» τις θερμίδες από τις λιχουδιές που λατρεύει. Αυτές περιλαμβάνουν μια τεράστια ποικιλία από πολλά πιάτα, αφού η έμφυτη περιέργειά του τον σπρώχνει να δοκιμάσει τις πιο περίπλοκες γεύσεις. Προτιμά τις «έθνικ» σπεσιαλιτέ που του θυμίζουν όμορφες αναμνήσεις από τα μικρά και τα μεγάλα ταξίδια του, ενώ είναι θερμός οπαδός του κυνηγιού.

ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΤΟΥ ΤΟΞΟΤΗ

ΛΑΓΟΣ ΚΡΑΣΑΤΟΣ

 Υλικά για 6 άτομα

- Ένας λαγός (περίπου ενάμισι κιλό) 
- 2 μέτρια καρότα
- 60 γραμ. Βούτυρο γάλακτος
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1½ φλιτζάνι λευκό κρασί
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Λίγο θυμάρι, δάφνη και σέλινο
- Αλάτι, μαύρο πιπέρι

Για τη γαρνιτούρα

1 κιλό μικρές στρογγυλές πατάτες
500 γραμ. κρεμμυδάκια στιφάδου
50 γραμ. βούτυρο
400 γραμ. μανιτάρια
τριμμένο θυμάρι και δενδρολίβανο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από την προηγούμενη μέρα κόβετε τον λαγό σε μερίδες, τον αλείφετε με ελαιόλαδο, τον πασπαλίζετε με τριμμένο θυμάρι και τον κλείνετε ερμητικά σε σκεύος στη συντήρηση του ψυγείου. Την επόμενη τον αλατοπιπερώνετε και τον τοποθετείτε στον φούρνο στους 250 βαθμούς.
Μετά τα πρώτα 20 λεπτά του ψησίματος τον περιχύνετε με το βούτυρο και προσθέτετε στο ταψί τα καρότα σε ροδέλες, το κρεμμύδι σε φέτες, το σκόρδο, το θυμάρι, τη δάφνη και το σέλινο.
Τα αφήνετε να «μαραθούν» στο φούρνο για 20 περίπου λεπτά και τα σβήνετε με το κρασί. Αν χρειάζεται ρίχνετε λίγο ακόμη κρασί. Συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμη 20 λεπτά.
Προετοιμάζετε τη γαρνιτούρα. Σοτάρετε τα λαχανικά με το βούτυρο και τα αφήνετε να σιγοψηθούν, χωρίς όμως να λιώσουν. Τα σερβίρετε πασπαλισμένα με τριμμένο θυμάρι και δενδρολίβανο. 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου