Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΞΟΤΗΣ

Πανέξυπνο, χαμογελαστό και αισιόδοξο το παιδί Τοξότης έχει έμφυτη την ικανότητα να αγαπιέται από την πρώτη στιγμή από όλο τον κόσμο.

 Η ευχή που συνήθως εκφράζεται όταν έρχεται ένα μωράκι στη ζωή είναι «γερό και τυχερό». Ο μικρός Τοξότης τα έχει από το «άστρο» του και τα δύο. Ο παραδοσιακός  κυβερνήτης του αστερισμού ο Δίας, είναι ο πλανήτης της τύχης, της επέκτασης, της χαράς, της ευρωστίας.
Ως μωρό μπορεί να μη είναι και τόσο ήσυχο, αφού η υπέρ-κινητικότητα και η περιέργεια αποτελούν ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του. Από τις πρώτες μέρες της ζωής του θα προσπαθεί με κάθε τρόπο να «επικοινωνήσει» με τον κόσμο. Θα ψηλαφίζει, θα προσπαθεί να μιλήσει, θα εκφράζεται κάνοντας απίθανους μορφασμούς! Πιο ήρεμο θα είναι όταν.. ξεχνιέται και «ονειρεύεται» ακόμα και ξύπνιο, μιας και τα διανοητικά ταξίδια αποτελούν την αγαπημένη του διασκέδαση. Πρόκειται για ένα παιδάκι που θα μιλήσει γρήγορα και θα περπατήσει νωρίτερα από τη συνηθισμένη ηλικία. Η ανακάλυψη του «νέου κόσμου» θα πρέπει να γίνει σταδιακά για να αποφευχθούν οι ζημιές στο σπίτι και τα μικροατυχήματα. Είναι αλήθεια ότι κανείς και τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τον Τοξότη στη δίψα του για να μάθει τα πάντα. Αυτή ακριβώς η λαχτάρα για γνώση είναι που τον κάνουν ένα πολύ καλό μαθητή και ένα θαυμάσιο ακροατή. Παράλληλα όμως, η αγάπη του για ελευθερία και ανεξαρτησία τον καθιστούν και υποψήφιο οπαδό της …κοπάνας όταν νιώθει ότι καταπιέζεται από τους δασκάλους ή από τους γονείς του.
Τα «πρέπει» και οι προσταγές δεν «έχουν πέραση» στον μικρό Τοξότη που θα κάνει έτσι κι αλλιώς εκείνο που θεωρεί σωστό. Έχει τη δική του λογική, που πολλές φορές μπορεί να μην γίνεται εύκολα αποδεκτή, αποδεικνύεται ωστόσο σωστότατη. Έντονα οξυδερκής, διαισθητικός και με φιλοσοφημένη σκέψη θα επιλέξει το επάγγελμα εκείνο που του ταιριάζει περισσότερο. Οι τομείς όπου ένας Τοξότης διαπρέπει έχουν να κάνουν με τη διάδοση της γνώσης, τη θρησκεία, τα ταξίδια, την Πολιτική, τη Δημοσιογραφία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου